Wednesday, June 01, 2011

1st of june...

....

10 days lg nak final...

rasa grogi lak.. (grogi=nerves)

mudah2an everthing is okey..

...........................................................

miss my mum...

bagi aku ibu adalah segala2nya...

kalo yg mama rasa okey,, itulah aku rasa okey...

baek dari mama, baek lah dari aku..

semua perkara termasuklah semua tentang jodoh aku..

jodoh..?? erm..

sebenarnya aku blum nak putuskan hidup jodoh2 nie..

sebab, aku masih ingin membahagiakan ke dua orang tua ku....

terlalu bnyk pengorbanan mereka terhadap ku..

baru sekarang aku sedar pengorbanan mereka selama ini...

tp laen pula dengan bapa, lebih open untuk kami memilih sendiri pilihan hati,..

tp ada syarat jg law bapa nih... dia nda mau bermenantukan org indo..

huhuhu... tp jodoh itu di tngan Tuhan...

...........................................................................


aku nak kol mama n bapa lah kejap...

dorang nie lama sdh nda kol...





~ ... ~

hye..

luahan perasaan..

lol..

ko nak delete aku eh..?? go ahead..

nak block aku terus pon boleh...

aku tak kesah sebenarnya..

lg aku happy kot...


Sunday, May 01, 2011

LaP ToP vs cPaD

hye..

saya baru baiki laptop..

gara2 cip yg terbakar sbb terlalu panas...

n harganya adalah, Rp 500 , 000 ( RM180/+ ) + cooler pad ... T.T

habis duit aku bikin laptop... huhuuh

tula.. b4 nie mo beli cooler pad nda mau..

wkwkwwk...


SaYa MaLaS uPDaTe bLoG

hye.......

saya malas nak update blog lah...

saya nak concentrate( btl ka ejaan nih..) lama dah tak spek english weh..

lalallaaa

.... bljr nak up kan pointer final exam nnti..

6 miggu lg nak final wei...

em.. aku nak struggle....

aku nak struggle...

aku nak bikin org2 yg aku syg happy..

sbb terlalu bnyk pengorbanan mereka terhadap aku nieh..

dah la slalu mintak duit...

tak slalu gi tlfn dorg..

huhuhu

aku x blh la call nenek n atok aku sbb..

aku rasa sedih...

em..

law rindu pon aku akan kirim slm je kat dorg..

wkwwkkw...

pehal lak aku tetibe slang semenanjung nieh..??

buang tebiah lak..

sot...

wkwkw

erm...

ok2...

maybe if ade mase aku update lah blog aku k...

dont worry my fren.. heheh

daaaaaaaaa.......

Saturday, April 16, 2011

eXaM is oVeR...

hye semua...

lama ndak update blog...

em..

mid term dah slesai..

minggu dpn dah kuliah blk..

huhuhu...

tiada cuti mid ka..?? tiada la bah..

sedih.. T.T

aku nak tido puas2 lps nieh..

waktu minggu exam asyik tido lambat..

mau balas dendam... huhuhuh

tp after this aku kena struggle - se setruggle mungkin...

aku nak beli board, nak tulis target aku untuk final nnti...

huhuhhuu... aku ndak blh maen2 lg lepas nie..( asyik ckp benda sama after exam )..

hahaha... but kali nie aku serius...

huhuhu...

at least kena kuasai subjek2 yg aku target A...

yg laen2 ckit2 jak.. bleh ka mcm tuh..?? hahaah

erm... bln dpn mau pindah rumah sewa g... duit g.. asyik $$ jak..

boros betul hidup jd student nieh..

better aku di skolah asrama dulu blh g simpan duit dlm bank ( hehe,, asyik p ATM adalah)..

tp serius skrg bnyk pakai duit, aku pon xtau kenapa..

dulu time asrama dah ada dewan makan, aku dulu jarang makan kantin, sbb mls nak berbaris, bikin kecewa coz last2 kompom habes punya..

tp waktu mingu2 dekat exam SPM slalu bdk2 form 5 rehat awal, ndak sama dgn bdk2 form laen.. hahaah..

aku pon pegi jugak kantin, tue pon masih berebut2 dgn kwn2 aku..

tp aku rasa skola aku tuh consider lg, sbb student ndak la ramai sngt, dlm <500 pelajar..

kalau skolah laen, ada dekat >1200.. ish3...

mcm mn la 2 ar..?? dlm skul mate aku mcm tuh pon aku sabar jak la, apa tah lg yg dekat2 seribu..???

mampos x dpt makan,, kering badan, tp dompet tebal sbb ndak kluar duit.. hahaha

waktu aku form 1, aku ndak pernah outing., even sekali..

erm.. rasanya ndak pernah, start form 2, jarang2...

form 3 selalu, ndak boleh mis outing, siap minta outing khas lg.. huhuu..

form4 n form 5 lg lah, siap tipu warden tuk minta outing khas.. dajal2..

huhuhu.. tp 2 dulu, erm.. kadang2 aku mls duduk asrama,

tp skrg rindu plak masa2 hidup di asrama,,

zaman bdk2 asrama adalah zaman yg plng best bg aku.. erm..

smsl, aku rindu dgn skolah..

entah kenapa aku dajal, cuba lah bljr bgs2 dulu.. nyesal..

tiada faedah nyesal skrg.. bgs p study bgs2 skrg.. lol..

daaa..

Sunday, April 03, 2011

MinGGu DePaN eXaM




Assalamualaikum guys...

minggu depan aku exam mid..

so,, doakan aku k...

later aku update citer aku di sini lg...

hahahaa....

ddaaa......

Tuesday, March 29, 2011

~ MiD TesT SeMinGu LaGi ~

hye..

seminggu lg mid test aka UTS akan berlangsung..

huhuhhu

panic.. lol...

how ar..??

mesti struggle nie...

cannot play2...

no idea mo taip apa g..

padahal td bnyk sngt pikir sampai serabut otak aku nih...

wei.. lmbt tul la jadwal exam nie keluar...

dah la bengong tarikh boleh2 tak tau, pandai2 ubah la U nie..

U yg nie mksd kan bkn "u,kayu.. haha"..

U yg di mksd kan adalah "universitas".. pihak U..

hari tue mention 4 april, then skrg 6 april.. lol

jadwal blom keluar, susah mau book tiket balik la law nak blk cuti sem..

or cuti raya ka... apa dah....

nnti aku cuti sendiri baru tau.. haha

tp nnti ada plak mulut2 tempayan bising aku pulang..

"alah, setakat mcm tue pon nak pulang.."..

aku pakai duit family aku pon,, bkn duit family ko jugak kan...

ko sebok kenapa..? jeles aku pulang..? lol

erm..

bnyk sngt pengajaran yg aku dpt selama aku hidup di negri org nie..

tentang persahabatan, kehidupan..

yang pasti, jgn pernah mengata org, nnti pasti akan terkena diri sendiri..

skrg aku bnyk berfikir pasal kehidupan.. erm..

aku dah masak dah perangai org2 di sekeliling aku,,

so, jgn nak tipu aku, aku tau la kalau ko tipu aku mcm mn.. hahaa

n satu lg.. sori la..

aku tak pandai sangat mo berlakon..

lol...

berlakon aka bermuka2..

sama maksud kali.. lol ~

Thursday, March 24, 2011

SeRanG Banten II

hye..

hari nie aku mau smbg story pasal aku di Banten tuh...

em.. jauh mmg jauh.. kg kak ema tuh.. masuk dlm gi..

dah banten tuh jauh dari jakarta, then jauh lg dari banten.. bayangkan lah..

tp aku teda take pic masa di sana, sbb aku teda camera.. mo harapkan hp, nnti

batri hp aku low plak kan.. em...

tp mmg pengalaman lah aku tinggal sana.. mandi air telaga..

sejuk gila.. tp 2 pon time malam jak aku mandi sbb nda terlalu sejuk..

law pagi, sejuk gila.. hahaha

sampai jakarta tuh baru (2nd day) baru aku mandi tmpt rumah kak ema..

ngantuk lg.. hehe

Banten, dekat dengan Pelabuahn merak, quit busy pnya pelabuhan..

semua lori2 pergi sumatera akan lewat sana..

so, jalan tol mcm mn pon mmg teruk gila lah jalan dia...

jiran kak ema yg tinggal di jakarta pon ikut sama, pak RT ( ketua KG.) ..

dia pakai honda civic baru, gila lah.. dah la rendah, habis calar bumper nya.. huhuh

kesian3... tp nda pa.. org kaya.. hahaha

aku di sana mmg pendiam gila.. lol.. trip budak baek.. hahaha

then masa mo plng ke bogor, ikut jalan tol.. hampir nyasar(sesat) ke bandung.. uhuhhu..

sbb penunjuk jln (kak ema) nya nie tidur di blkg.. siap baring2 gi.. lol..

bapak kak ema yg di sebelah aku sampai bingung.. lol..

tp last2 ok juga bah.. jalan tol kalau mau u turn mmg nda dpt..

susah g if terlepas simpang, .. kalau ada GPS kan bgs..??

berangan mau GPS, kereta pon teda.. lol..

aku pon dah convert lesen P pegi CDL.. hehe, yes2.. no sticker P more.. lol..

aku g kk pon nda tampal 2 sticker.. ok jak.. haha.. tp jgn la ambil resiko..

law betul2 yakin baru lah.. ok deh.. ntar aku update lg dah.. daaaa..

Sunday, March 20, 2011

~ em ~


hye all...

story minggu lps yg aku g Banten later aku sambung k...

hari minggu, teda wat apa2....

rileks kan otak setelah 6 hari belajar...

hanya online.. tidak kemana2...

kerna $$ tinggal sedikit..

ingin rasanya pulang..

masih teringin pulang...

Saturday, March 19, 2011

im so sad

hye all...

hari nie aku dikejutkan dgn berita yg menyedihkan...

kazen yg aku rapat, mcm kakak sendiri telah kembali ke rahmatullah..

ya Allah.. aku betul2 sedih.. kuatkan lah semangat ku untuk melalui hidup yg mendatang...

im very miss her.. kak auni, last kita jumpa pon time waktu hari raya haji..

hepy bila mereka plng kg.. sbb rumah mmg sunyi kalau teda kazen2 yg dtg..

apatah lg aku nie yg jenis yg terperap di rumah 24 jam kalau wifi dlm kondisi yg okey..

smpai bapa tegur, nda pandai turun2.. di atas jak..

kalau ada org or family2 yg dtg baru turun..

thats why la, aku suka kalau kazen2 dtg rumah, nda kiralah dr sebelah bapa or mama...

rasanya ingin pulang berkumpul bersama keluarga saat ini..

rasa betul2 sedih..

tp, td ada kelas, teringat juga keluarga di kg.. ingin rasanya mau pulang,..

em.. kepada kak auni.. dek pes panjatkan doa agar roh kak auni di cucuri rahmat Allah..

dek pes syg kak auni..

ingin rasanya berkongsi kesedihan ini bersama paci n babu.. em..

rindu uwa.. rindu mama, bapa.. kazen2 semua..

rasanya baru kemarin kita bertemu.. ternyata sdah 3 bulan aku di sini...

aku jenis yg mudah tersentuh, so if aku call uwa, kompom aku kan sedih..

pernah aku call babu kiah masa di asrama TPB thn lps.. tue pon blh sedih..

nda mau aku nanges, aku nda akan call lama2.. mesti korang angap aku cenggeng kan?

what ever apa korang mo ckp.. aku mmg sensitif kalau bab2 fmly nie..

....................................................


Wednesday, March 16, 2011

@.@

pusing.... [@.@]

sejak akhir2 nie aku lelah, aku penat...

em...

owh ya...

sabtu kemarin, 12 mac aku pagi2 dah gerak ke jakarta sama kak ema,,

kami sewa kreta, untuk 2 hari, Rp 500,000 .. kira lah sendiri ar, brapa RM nya..

sbb kreta tu mau di bw ke kampung kak ema's abah, di Serang, Banten..

aku pla jd driver, hehe,, tp aku dpt pengalaman baru sbgai seorang pemandu.. lol..

dgn confiden nya, aku lalui tnpa rasa segan silu.. lol.. tnpa rasa nerves lah..

smpai jakarta sdah start macet.. motor kanan kiri, kami lalu jalan biasa2 jak yakni bukan jln tol..

hahahha...

dr Bogor kami gerak jam 6 pagi, smpai jakarta dlm jam 8 pagi..

then stay kejap rumah kak ema di jakarta.. jam 10 gerak ke Serang, sampai jam 1 ptg..

3 jam perjalanan yg jauh jugalah.. em...

em.. len kali aku update,, dah ngantuk.. zzzzzz

Tuesday, March 15, 2011

KeMaRiN


assalamualaikum...

kemarin aku n kwn2 pg hangout sama2..

pg makan mcD.. padahal aku baru ja makan di kedai makan ptg tuh.. haha

sbb tngh hari tuh, aku nda makan apa2 pon...

jd, lapar la plng2 kuliah.. then, tunggu kwn hbs kuliah..

then, baru pg mcD sbb dorang blom makan, aku pon on jak.. lol..

aku rasa berat aku dah naek.. em....

so, sbb tu lah aku nak kurangkan ckit pengambilan makanan...

lol... then, kami pegi jln2 di mall..

hehe.. mo kasi baiki hp kwn tmpt sony centre..

tp malangnya sony centre tu dah close untuk baiki2, just tuk layan2 pelanggan yg mo beli hp ja...

so, dgn hampa, kwn aku tu pegi guardian beli sesuatu yg bermanfaat buat dirinya.. lol

tp dia nda suru kami ikut.. haha.. apa la tue ar..?

ok lah.. ..

Tuesday, March 08, 2011

TiaDa TaJuK



assalamualaikum..

akhir2 nie busy sngt2...

em2...


best tidur penat2 nieh.. wakakka

walau kejap ja.. tp ok la..

then buat homework besok mau hantar..

besok bhgn biasiswa tak pasti yayasan sabah or bhgn biasiswa negri..

mcm le aku dpt biasiswa , paksa juga dtg besok.. mcm mls lee..

lol.. blh ka if aku nda pegi.?

nnti, bla.. bla.. bla.. jak tuh.. yg dpt biasiswa pon dlm brapa org je kot..

em.... wasting my time.. bgs tido.. hahaha.. lol

Friday, March 04, 2011

~ penat ~

assalamualaikum...

hye2...

penat sunnguh minggu ini...

em.. aku rasa mcm berat aku makin bertambah la kan..

mau jogging la bisuk...

em...

hhaha.. semangat.. 1 bulan lg mau mid test...

heheh... wawawa.. ijap eh...

lalalla... apa aku merepek nie..?

ok lah...

daaaaaaaa

Tuesday, March 01, 2011

MaC iS CoMinG

Assalalmualaikum semua....

em,, nda sangka kan sudah bulan mac... cm cepat ja masa berlalu...

prasan mcm baru jak thn baru... haahh lol...

em... gila.. !! pejam celik x2 nnti sudah mau mid xm,,,

emmm.... mesti prepare awal2 nie... semangat harus ada...

harus ada... SEMANGAT!!!

ok...

2 jak la dulu, malas mau meleret2 bkn nya kena baca juga kan..??

hehehe...

Sunday, February 27, 2011

TrY ThiS!!!


Assalamualaikum semua...


hari ni aku happy dpt kasi kena kwn2 aku.. hahaha

dorang pkir aku ada gadget baru nie.. hahah ... ipad, blacberry..??



no la.. ndak mungkin la aku pnya $$ sebanyak itu untuk beli 2 gadget dlm 1 masa..

dlm masa2 yg berlainan pon ndak mungkin sbb benda tu mmg mahal... em..

hp aku yg skrg pon 1 thn yg lepas aku beli.. tu pon 2nd kan..??

bkn aku loaded sngt mo beli gadget2 nieh... huhuhu...

best la aku kasi kena dorang dgn aplication tuh.. hahaha



sngt2 percaya / terpedaya ,, smpai ada yg siap puji.. hahah,, bukan niat nak riak ok..

cuma suka2 jak.. lepas tuh, aku kasi tau juga kan tu cuma aplication..

bukan betul2.. heheeh... smpai skrg aku masih guna 2 benda...

aku dpt link dia pon dari satu blog nie.. hehe.. great la aplication nieh...



tapik spring lah.... boleh post dkt wall org, mcm betul jak rasanya...

haha.. sini aku ketawa guling2 sbb ramai yg kena.. siap tnya aku pkai bb apa..

heheh best lah.. aku kasi 5 bintang tuk aplication nieh.. hehe GREAT!!!!!

yg nak try aplication nie visit this blog --->[ wallstatusfacebook ]

Thursday, February 24, 2011

I HaVe NeW GaDgeT....

Assalamualikum sahabat sekalian...

hehe.. mcm org nak bagi ceramah.. hua3..

em... hari senin yg lalu aku ada beli gadget baru...

wawawawa....

gadget yg di maksudkan bukanlah handphone, camera or something yg mahal..

benda nie murah ja...

memandangkan pendrive ( org indo call this item flash disk )...

aku yg sebelum nie ilang entah ke mana.. huhuhu T.T

aku beli PD nie pon dlm Rp69 000 .. ( Rm25 ) ..

murah ka..?? 4G la nie.. dulu pnya maen mahal..

2G pon dlm Rp125 ooo (Rm 45 ).. <--- masa beli PD aku yg sebelum nie..

so, lepas nie blom la aku beraktivitas dgn jayanya... ( copy paste )...

LOL... men2 jak ar.. copy2 solan ja pa nie, n transfer2 gmbr. song, n video.. huhuhu

nie la PD alaf baru.. hua3... ( teringat zaman 2000... millenium.. wawaw )

n keychain OXY tu hanya sebagai hiasan semata, supaya PD aku ndak ilang lg.. heheh

k lah.. later i will update2... daaa....



Monday, February 21, 2011

~ FuHH.. SiBuK KuLiaH ~

assalamualaikum...

sori lah sebab belom terupdate2 lg blog aku nieh.. hehe

start sudah kuliah balik.. em..

so, aku aku akan sibuk la mulai sekarang.. hehe

mana tutor nya, mana lesnya.. ( tusyen dlm bhsa sini)..

kami les dengan kaka2 kelas ( senior2 la mksdnya)..

so, kita bayar la dgn ka2 kelas yg ajar kami.. hehe

lumayan la dari ndak paham apa2 yg di ajar oleh dosen ( pensyarah) waktu kuliah...

dari pada ndak phm langsung kan..??

ndak pa lah kan.. blh juga paham2.. em...

ooow yaa....

dpt berita dari air asia skrg ndak ada direct flight jakarta - kk...

mungkin transit KL la nie..

eh..?? dah pernah story ka nie..?? hehe pelupa la,,,, kuang3...

or naek brunei airlines la nie direct gi brunei then dari brunei naek bas pergi kk..

uhuhu.. turun direct di bongawan la kan.. ndak payah mau mengada2 pegi kk lg.. hehehe

k lah.. later i update more2 la.. huhuhu

ddddaaaa...

Wednesday, February 16, 2011

RaNdy PaNgGaLiLa MeNaIkkaN TraFFic FeeD

Assalamualaikum....

em, kemarin aku tinguk traffic feed bnyk sngt...

sampai belasan2.. jarang2 aku dpt kunjungan sebanyak ini..

dari jakarta, kalimantan, dari seluruh indonesia la pokonya.. wawawah, perasan....

hehe.. gara2 idol aku la 2 c randy via nada cinta... search di google about randy..

n my blog jadi sasaran peminat randy untuk mengetahui sinopsis Nada Cinta..

but, knp tetiba kan. . sedangkan aku lama dah tulis entry pasal randy nie..

heheh.. biarlah.. maybe ada aura2 randy kot di blog aku nie.. hehe

perasan btul.. wakaka...

ow k lah... sampai sini jak aku tulis, laen kali aku tulis lg...

ngantuk, mau tidur.. im feel insomnia~ hua3...

Tuesday, February 15, 2011

:: LiBuR :: MooD KuranG BaeK ::

assalamualaikum semua...

hari nie libur sempena Maulid Nabi..

tp ndak tau U kami ada buat perarakan ka ndak.. hehe

em.. ow ya..

makin hari, makin ndak dpt tidur malam sdh...

y ar..?? ada solusi ka..??

pening la kepala mcm nie... ish...

tebalik sdah nie. mlm jd siang, siang jd mlm...

heheh... sejak aku selalu curhat (curahan hati).. means mengadu or sharing story dgn

dunia maya nie.. jari2 aku menaip dgn cepatnya... haha

padahal kalau dulu punya lambat mau menaip..

apa lg mau chating2 yg sangat memenatkan sang jari.. hehe.. ^^..

ow ya..

sebenanrya aku mo curhat sama kamu sang pembaca sekalian..

tp aku rasa mcm terlalu open la kan kaalu di sini..

ndak pa lah.. aku simpan jak la story aku 2 dgn kwn2 yg btul2 rapat dgn aku...

kadang aku blh paham juga dgn perangai2 manusia nie.. depan2 jak buat2 rapat, baek..

kunun aku terhutang budi la 2 kunun.. u so wrong..

then di belakang kita.. dia yg mau jatuhkan kita dari belakang... mcm aku ndak tau kan..??

you so %@^$.. backstabber..

aku just bg inti dia jak la.. then paham2 sendiri la ar.. ~~

lalalala..

Monday, February 14, 2011

:: SeMesTeR BaRu SeManGaT BaRu ::

assalamualaikum semua...



hari ni mula la sudah semester baru...

em,, mudah2an semester ini aku akan lebih gigih berusaha dan tidak akan buang masa lg...

aku mau lebih struggle lg sem ini... mau bljr btul2.. teda lg santai2..

teda lg maen2... teda lg dtg lmbt p kelas... teda lg jalan2...

hanya focus ke arah pelajaran...

aku akan berusaha bersungguh2... bertekad demi keluarga tercinta.. aiseh..

em.. semoga apa yg ku plan ini tdk hangat2 tah* ayam... hehe

smoga semangat ku tidak mudah luntur untuk menjalani kehidupan sebagai seorang mahasiswa..

bukan senang mau senang, bkn susah mau susah... em...

teda siapa yg blh ubah diriku melainkan diriku sendiri...

bak kata cikgu awg sofian teda seorang manusia yg bodoh melainkan dirinya yg malas...

em.. ok lah... mungkin aku jarang update blog la lepas nie....

but mungkin aku akan update lagu2 yg best.. hehehe...

daaa.... SALAM MAULIDUR RASUL buat umat ISLAM di serata dunia...

besok cuti.. hehe ^^..

Saturday, February 12, 2011

TeNsIoN...

fuhh....

tension.. dah la smlm ndak dpt tidur..

lepas subuh baru dpt tidur... tett....

kereta sewa janji jam 6am tunggu dpn bank.. ( rumah sewa aku nie masuk lorong gi..)

sekali pakcik 2 mesej ndak dengar la kan.. em...

then dia mesej pon jam 8 lebih.. haish...

tu pon baru tebangun.. skali dia mesej tnya kereta nie mau jam brapa...

aku ckp la "skrg mas, di tunggu ya depan bank jabar..."..

dia bilang dia sudah kasi org laen tu kereta... ^&$%^

org sdh janji smlm.. nie mmg la mas nie, aku janji smlm dgn bos dia...

mmg bos dia kenal la kan kita2 nie.. mmg muka2 penyewa kereta... tett..

haish.. nahas lah nie planning hancur semuanya.... hancur...

dah la sukati kasi org laen tu kereta...

huff.. malam mau ambik kwn2 lg di airport...

kereta law ndak dpt mlm nie ndak tau la..

sot, org dah booking awal dah semalam....

huft.. entri nie luahan perasaan yg sngt2 gerammm...

Friday, February 11, 2011

FuHH~

hye...

em,, plan mau jalan rabu, tunda hari kamis,,

plan kamis tunda hari nie..

plan hari nie tunda besok... ndak tejalan2 la kan.. em...

ndak pa lah.. mengemuk la aku di rumah ja...

$$ pon save lah ndak jln2.. hihi..

tp besok ada kerja.. kerja aku jdi co-pilot ambil kwn2 ku di airport...

em... ndak tejalan2 sekali tejalan sampai jakarta..

em... kena lah awal tidur nie.. kompom penat besok..

k lah.. sleep dulu.. hehehe daaa....



ps: jgn lupa tatap gamabrku sebelum anda tidur.. wakakaka

Thursday, February 10, 2011

SaYa TuKaR URL..

hye..

aku dah tukar url dah...

dari my full name ke nama femes... femes ka..??
nama pangilan lah.. hahaha

hehe, url 1st tuh (blog nie) kakak aku yg buat mulanya..

jadi aku dulu tingal login jak.. hahah

so, ndak mau la display real name kan.. aiseh! trip popular la pulak.. heheh

jadi aku tukar ke "maruljr".. lebih short n simple...


so, jgn tertukar n blank kalau url aku dah tukar ya.. heheh...

so, tu jak aku mau sampaikan.. wakakka.. trip trima award.. sot..

k lah ..daaa... mo siap2 p jln2 b4 mula kuliah minggu dpn..

pLaN SoMeThInG CrAzY...

assalamualaikum semua..

hehe.. tajuk entah apa2 jak kan..??

saja ja tuh.. hahaha

mau jalan nie hari mau serang mcD sebelum promo prosperity habis..

hehehe...

lama sdah teringin makan tapi ndak te jln2...

ada satu fakta yg aku baru tau, "prosperity" means to "kemakmuran"..

nie via google translate la.. hahah.. pe kejadahnya aku nie lemah english..

sampai prosperity pon aku ndak tau,, ptt la prosperity burger 2 ada masa thn baru cina jak..

rupanya mmg ada kaitan la kan dngn thn baru cina.. hehe..

k lah.. daaa...

hahaha.. sot!!

Tuesday, February 08, 2011

SaTu JaM SaJa BeSt!!!!

hye all..

barusan aku nonton film satu jam saja..



mantap la juga film nya.. ending nya yg bikin touching.. wawawa....

kalau u all mau, blh la download di SINI...

yg bikin film nie jadi mantap bagi aku acting si Vino G Bastian...

coz dia adalah pemegang watak yg utama, n acting nya yg nampak natural gitu..

c bwg puteh pon apa kurangnya.. tanpa acting nya, film nie ndak akan menjadi,

mampu membuatkan jiwa lelaki ku tersentuh.. wakkaka.. pirrah!!



n music yg kalian dengar dkt blog aku nie lah ost dia..

so, jika suka, p lah download yerk... ddaaaa.. mo slep dulu.. hahaha



Sunday, February 06, 2011

CiNeMa + PiZzA

hye all...

jumaat kemarin aku n kwn ku pergi nonton wayang..

cuba teka wayang apa..???

Green Hornet 3D beb.. biasa aja kali....


kalau di bogor khususnya.. Indonesia Amnya.. (hehe.. BM btul lah..)

panggung wayang itu mmg tempat yg cantek n menawan..

jauh sekali seperti panggung wayang di kota kinabalu..

xtau la bhgian di KL.. blom pernah tngk wyg di kl lg.. T.T

tmptnya ellegent dan exclusive, berbaloi lah dengan bayaran yg dikenakan...

mmg nampak mewah gitu.. wawawa...

orang pegi panggung wyg mau tngk wyg.. bkn mau fasilty yg terlampau bagus nieh..

kerusinya yg empuk dan lebih lebar.. ruangan pembelian tiket yg totally keren..

berkapet dari penjuru ke penjuru (termasuk dinding), sampailah depan pintu tandas..

hehehe.. meaningya masuk tandas dah teda karpetlah.. sempadan nya sampai pintu jak..

haha.. apalah, buat org bingung jak...

someday aku take pict tuk tunjuk kpd kwn2 semua ya...

movie nya mmg best, cuma Rp 35,000/tiket (rm12.60).. hari jumaat..

coz, isnin-kamis harganya Rp 30,000/ tiket (rm10.80)..

n sabtu n ahad harganya Rp 50,000/ tiket (rm18.10).. mahal kan...??

nie 21cineplex pnya tarif.. kalau yg laen.. laen lg harganya tp rata2 harganya totally sama..

bezanya cuma sedikit.. hehe

sudah tempatnya pon ellegent.. em... so, thats y la aku ndak slalu tngk wyg..

then beli soft drink 2 yg large n pop corn yg medium pon sdh Rp50,000 (rm18.10)..

pastu, baru kami 2 pergi pizza hut, walhal mmg sdh kenyang melahap pop corn.. hahah

order 2 pizza medium, soup of the day, n cholate shake n oren juice..

mmg dah kenyang, so ndak hbs pizza nie.. kami tapau bw pulang.. huhuh...


kami masuk pizza pon dlm jam 9.30 pm.. jam 10.00 pm dah tutup.. hahah..

mcm pizza 2 kami yg pnya.. hahah

mkn jap, then 10.10 pm keluar dari pizza.. haha cepat kan kami makan.. LOL..

coz like i said, jam 10.00 pm pizza 2 sdh tutup.. hehehe ^^

totally harga semua Rp200,001 .. haha ada 1 rupiah g.. but byr Rp200,000 jak la...

nilai coin paling kecil pon 50 rupiah.. haha..


ok lah.. later i update more.. lagu pon dah tukar.. hehe

dddaaaa.... n.n jgn lupa click my nuffnang.. hehe ^^

Saturday, February 05, 2011

PeMenTaSaN TeaTeR MeRoCoK - RoCoK

assalamualaikum semua...

aku dijemput tuk memeriahkan pementasan teater merocok-rocok..

nampaknya ndak meriahla pementasan teater nie tanpa aku... hahaha

perasan tul...

bukan dijemput secara personel ar.. via fb jak.. hahahh...

alah setakat dijemput via fb.. pikir personel, perasan btul la bdk nie..

ok lah.. aku dah screnshot benda nieh..



law sepa2 yg ada masa 2 pergi lah memeriahkan teater nie walaupon teda aku..

hahaha... ddaaa....

I GoT NeW MuSiC..


assalamualaikum semua...

tajuk entah apa2 jak kan..??

em.. well.. teda sdah mo buat apa...

hahahaha.. LOL...

em.. smlm blk lmbt, later i update post pasal smlm k..

berbalik kepada tajuk asal.. kawan2 ckp my music di blog nie syok2..

hahaha.. (bangga seh..)...

thanks sbb puji music blog aku.. em..

aku pon dah update lagu di blog aku nie.. later aku update lagu2 laen k..

apa2 pon.. slalu la singgah blog aku.. hahaha

k lah.. later i update more, aku pon ndak tau mau taip(skema tul) apa g..

daaa....

Friday, February 04, 2011

my new PP


hallo everyone...

hari ini plan mo jalan...

memandangkan kemarin2 plan mo jln, ndak jadi2...

em, which one ar..?? mcD or pizza...?? haahha


lama sudah ndak menjamah fast food nie... heheheh


owh ya... i got new prof pic oredy.. haha... nice ka??


em... use infront camera my n97..

nda brapa terang but mampu la untuk seorang perempuan tertawan...

hahahah... perasan tul...

em.. memandangkan rambut aku dlm pic dah pnjg..

besok mo pergi gunting rmbt dulu..

kamu rasa ptt ka aku gunting rmbt.. or mmg rmbt aku yg skrg sdh nice..

heheehheeh....

ok lah.. dah pagi nie..

mau bobo' dulu ar... daaaa... nite2 n slep tight2.. ^^

ps: dont 4 get klik my nuffnang..

Thursday, February 03, 2011

I was Tagged on The Trush Revealed

The Truth Revealed!!

my old fren liyana nabila aka bella yg tag pat aku...
so, aku kena buat jugak la nmpknya.. hee..


-------------------------------------------------------------------------------------

Tagged means "I'm interested in knowing what are your 100 truths".
(To do this, copy and paste this note,
erase my answers and enter your own)

1. Real name: [ qamarul hafiz ]
2. Nickname(s): [ qam, marul, fiz, apid ]
3. Zodiac Sign: [ aquarius ]
4. Male or Female: [ male ]
5. Elementary School: [ SK Pekan Bongawan, Sek Agama Pekan Bongawan ]
6. High School: [ sm sains labuan ]
7. College: [ bogor agricultural univ ]
8. Hair color: [ Black ]
9. Tall or short : [ 165cm ].. tall ar..
10. TV or XBOX : [ have no ].. hahah
11. Sweats or Jeans: [ jeans ]..
12. Phone or Camera: [ camera with phone ]..
13. Health Freak: [ telampau sihat skrg nie ].. makan tdr2..
14. Orange or Apple: [ apple ].. macbook buli ka..?
15. Do you have a crush on someone: [ have never ].. haha
16. Eat or Drink: [ Both ].. but not alcohol n non-halal
17. Piercings: [ waaa ] ..?
18. Pepsi or Coke: [ coke ].. but more likely 7up n revive..


HAVE YOU EVER?

19. Been in an airplane: [ yup ]
20. Been in a relationship: [ ... ] ..??
21. Been in a car accident: [ x ]
22. Been in prison: [ x ]
23. First piercing: [ ... ] ..??
24. First best friend: [ semua ]
25. First award: [ ... ] blom jd artis g.. haahah
26. First crush: [ x ] .. blum
27. First word: [ papa mama ] ... hahah
28. First kiss : [ x ]..mash suci bibirku ini.. hahaha


LAST?

29. Last person you talked to in person: [ my housemate ]
30. Last person you texted: [ xl provider.. ] beli paket murah nelpon.. haah
31. Last person you watched a movie with: [ my sabahan n vietnam fren ]
32. Last food you ate : [ nasi + telur + otak2 + nuget ikan + sayur ].. bnyk kn..? altiviti time cuti mkn ja kerja aku.. heheh
33. Last movie you watched : [ tron 3D ].. haha.. 2 bulan lps..
34. Last song you listened to: [ zivilia aisitheru ].. on my blog..
35. Last thing you bought: [ barang makan ] .. masak sendiri oo...
36. Last person you hugged: My family


FAVORITES?

37. Food: [ .... ] nda cukup space.. hehe
38. Drink: [ milo, soft drink ]
39. Skirts or dress : [ ... ] tuk ladies kali..
40. Flower: [ ... ] tuk ladies jg nie..
41. Animal(s): [ hamster, kitty, fish ]
42. Colours: [ White, Black ]
43. Movies: [ .... ] terlampau bnyk..
44. Subjects: [ malay ] ... hahahah


HAVE YOU EVER:

(Put an X in the brackets if yes )
45. [ .. ] fell in love with someone
46. [ ] celebrated Halloween
47. [ x ] had your heart broken.
48. [ x ] went over the minutes/texts on your cell phone.
49. [ ] had someone question my sexual orientation.
50. [ x ] copy friends' answers in exam.
51. [ no la.. im men.. ] got pregnant.
52. [ .. ] had an abortion.
53. [ x ] did something I regret.
54. [ x ] broke a promise.
55. [ x ] hide a secret.
56. [ x ] pretended to be happy.
57. [ x ] met someone who changed your life.
58. [ x ] pretended to be sick.
59. [ x ] left the country.
60. [ x ] tried something you normally wouldn't try and liked it.
61. [ .. ] cried over the silliest thing.
62. [ x ] ran a mile.
63. [ x ] went to the beach with your best friend.
64. [ x ] kick someone's leg.
65. [ x ] hated someone.
66. [ x ] stayed single for 2 years.


RIGHT NOW

67. Eating: no
68. Drinking: no
69. Listening: no
70. Sitting/Laying: Sitting.
71. Plans for today: go to mall
72. Waiting: Waiting??


YOUR FUTURE:

73. Want kids? hehe..
74. Want to get married? hehe..
75. Career: .. to be
76. Lips or Eyes: huh .. (o.0).. ?
77. Shorter or Taller: taller
78. Romantic or Spontaneous : (o.0).. ?
79. Cook for wife / husband: (o.0).. ? not married yet..
80. House: nice one..
81. In relationship with: [ ... ] (o.0).. ? apa pnya soaln nie..
82. Looks or personality: (o.0).. ?


HAVE YOU EVER:

83. Lost glasses/contacts: no
84. Stay up for 24 hours: nda sampai 24 jam kali..
85. Watching cartoon: yup..
86. Killed somebody: no way... never..
87. Broken someone's heart: yup.. im sorry..
88. Been in love: (o.0).. ?
89. Cried when someone died: haah... (o.0).. ?


DO YOU BELIEVE IN:

90. Yourself: yes...
91. Miracles: Kadang2.. hehe
92. Love at first sight: nda mungkin... wawa..
93. Heaven: Sudah semestinya la..
94. Santa Claus: Nope! hahaa~
95. First date : (o.0).. ?
96. Kiss on the first date : nda la kali yaa... (o.0).. ?


TRUTHFULLY:

97. Is there one person you want to be with right now: My family
98. Do you know who your real friends are: hmm... yeah... realy2 know..
99. Do you believe in GOD: surely.. Alluhuakbar...:)
100. Post as 100 truths? Jujur Amanah nie... hehehe




NOW...I WANT TO TAGGED PERSON.....
hahahaha.... Beware...

1) kazen ku amni...
2) kazen angkatku diyone.

Mount Kinabalu is NOT the highest mountain in South East Asia

hye,

i copy this article form this MOUNT KINABALU..what do u think ar..??

Rants and raves about the height of Kinabalu were audible last year, 2007. I knew that Mount Kinabalu is not the highest mountain in South East Asia, but I did not know that Mount Kinabalu was ranked 5th on the highest point in SEA.

Dan Low is the person who was responsible for the information to be conveyed to me. LeongWK was the first person who raised this issue but I did not take it seriously, until I read a blog post by Bisean. Fortunately, we share our information together through Multiply social networking platform and I am glad to be connected to a group of people who are really concern about our World Heritage Site.

You can read the heavy discussion in Bisean blog, which some of the commenter did not really agree with the facts. They gave a very different description and definition of the countries and the borders of Asian continent and South East Asia, in which, according to their definition, Mount Kinabalu will rank differently on the highest point list of mountains in this region.

We could actually argue the facts on the border definitions, but personally for me, it is not as important as taking the responsibility to take care of the mountain.

Most importantly, our young generation must be teach to love our mountain and take care of our environment. No point having the highest mountain in South East Asia, but nothing is done to preserve the heritage.

By the way, I think it’s about time we change our Malaysian Geography syllabus, by not mentioning Kinabalu is the highest mountain in South East Asia. Our neighbouring countries may get insulted with it.

I hereby give you the 10 highest peak in South East Asia, courtesy of Dan Low…

1. Hkakabo Razi, Burma (5881m)

Hkakabo Razi

2. Puncak Jaya, Indonesia (5030m)

Puncak Jaya

3. Trikora, Indonesia (4751m)

Trikora

4. Mandala, Indonesia (4701m)

Mandala

5. Kinabalu, Malaysia (4095m)

Kinabalu

6. Kerinji, Indonesia (3809m)

Kerinji

7. Rinjani, Indonesia (3727m)

Rinjani

8. Semeru, Indonesia (3677m)

Semeru

9. Fansipan, Vietnam (3143m)

Fansipan

10. Agung, Indonesia (3142m)

Agung

ps: can someone tell me about this..??

WaFeR CokLaT

assalamualaikum ....

ini post bukan promosi ya..




hanya mau berkongsi kesedapan nya saja.. hehehe

wafer nie namanya CHOCOLATOS..

wafer ni aku pernah bw plng kampung waktu hari raya thn lps..

wafer nie harganya hanya Rp10,000 (Rm3.60) satu kotak medium dlm ada 20 biji..




dlm 1 minggu ja boleh habis, 3 kotak medium.. ^^, memandangkan aku bnyk kazen yg kecil2...

dan adikku yg sihat c hagemaru hakim.. heheh

yummy..

dengan coklatnya yg sedap..

mampu menarik minat siapa saja termasuk warga emas..

hehehe

skrg kan cuti sem, so, aku pon beli lah wafer nie..

yg besar lg.. dlm 1 mingu ja blh hbs.. hehe ^^,

nie i show u all..

hanya Rp20,000.. (Rm7.20) dlm ada 48 biji...



ok lah.. besok, aku n kwn ku mo jln2 memandangkan selama cuti, aku blom berjalan2 lg...

daaa....

Tuesday, February 01, 2011

Randy Pangalila on "NADA CINTA"

hye all...

yg nie sinetron yg aku tingu after "DIA ANAKKU"..
judul sinetron ini ialah, "NADA CINTA"...
yg best tentang sinetron ini adalah,
dibintangi oleh pelakon remaja yg kini namanya melonjak naik di Malaysia,
yaitu, RANDY PANGALILA...
agak2.. bila lah sinetron nie nak ditayangkan di Malaysia ya,,...???




ok lah..
tanpa membuang masa, kita tampilakn.. ^^,
marul jaafar untuk bercerita sinopsis "NADA CINTA"..
marul jr: trima kasih..^^,



Nada Cinta di Indosiar, salah satu sinetron yang akan menemani anda, sinetron ini penuh dengan para artis Indonesia yang mukanya tidak asing lagi yaitu Mikha Tambayong, Randy Pangalila, Michella Putri, Dewi Sandra, Luna Maya, Primus Yustisio, Dicky Wahyudi, Olla Ramlan, Kieran Sidhu, Dewi Siska, Lita Suwardi, Hanna Hasyim, Egi Fedly, Piet Pagau, Erly Ashy dan artis pendukung lainnya.

ceritanya mcm nie,

Faris adalah anak orang kaya raya dan terpandang yang sedang menjalin hubungan dengan Rina, seorang guru musik dari keluarga biasa. Hubungan ini ditentang oleh Tirta, ayahnya. Faris dipisahkan dan dipaksa menikah dengan Nia. Sementara itu Rina ternyata hamil dan melahirkan anak perempuan yang kemudian diculik oleh adik Nia dan dibuang di panti asuhan.

Enam belas tahun kemudian, Nada, anak perempuan yang dulu dibuang oleh adik Nia, kini sudah tumbuh menjadi remaja yang cantik dan sangat mencintai musik. Nada selalu dibayang-bayangi keinginan untuk segera bertemu orang tuanya yang entah ada di mana. Nada nekat kabur ke Jakarta.

Ketika tiba di Jakarta Nada nyaris tertabrak mobil tapi berhasil diselamatkan oleh Rina. Sayangnya pertemuan anak dan ibu ini tidak membuat mereka menjadi dekat.

Nada kini bergabung dengan pengamen jalanan. Lalu Nada dan teman-temannya membangun sebuah warung di depan sekolah mewah, di mana Rina ternyata mengajar musik di sini.

Nada kembali bertemu dengan Rina. Ketertarikan yang sama terhadap musik perlahan-lahan membuat mereka semakin dekat. Sementara itu Ricky (Randy Pangalila), siswa favorit di sekolahan ini, terpesona dengan kemampuan menyanyi Nada. Hal ini membuat Rasty, pacar Ricky, menjadi cemburu dan ingin menghancurkan Nada. Rasty selalu berusaha menyingkirkan Nada.

Kemudian diketahui bahwa Rasty ternyata adalah anak Faris dari Nia. Akankah Rasty dan Nada memperebutkan cinta Ricky seperti kedua orang tua mereka dulu? Atau akankah ini membuat Faris kembali kepada Rina??

Sumber sinopsis nada cinta : .http://www.mdentertainment.net/

ps: em, so, meaning nya, lastry n nada adalah adik2 bradik tiri dr ayah yg sama tp berlainan ibu.. hehe... ayah faris tdk merestui hubungan faris dgn rina.. oleh itu, ayahnya faris berusaha memisahkan mereka dan menikahkan faris dgn nia..

ok lah.. maybe sampai lah sinetron nie di Malaysia nnti .. tunggu ja.. hehe

ddaaa....

testing2...

what happen ar???

em, somethings wrong nie..

tpaksa la aku copy paste balik post pasal randy nieh..

nasib la ko randy.. hhuhuhu...

em... ndak pa lah.. demi aktor randy..

popular blog aku.. aiseh..

perasan ~,~

Monday, January 31, 2011

DiA AnakkU.....

hye all...

hari ini aku mo story pasal sinetron yg aku tingu...
hahaha.. sorila.. teda apa lg yg aku mo post kan..??




hehe.. sebab aku malas mo taip pnjg2.. aku copy ja dr website http://www.mdentertainment.net/ ... hehehe ^^,

story nya mcm nie..

Fathiyah aslinya bernama Kinar, putri tunggal pasangan kaya Ramlan dan Maya. Saat masih bayi, Ramlan dan Maya membawa Kinar menemui Rahma (ibu Ramlan). Dalam perjalanan, pesawat Ramlan mengalami kecelakaan. Pembantu mereka yang ikut dalam perjalanan tersebut, yaitu Hasan dan Lastri berhasil menyelamatkan diri dengan membawa anak mereka dan Kinar.

Namun, Hasan dan Lastri memiliki niat jahat. Mereka menghanyutkan Kinar ke sungai, lantas mengakui putri mereka sebagai Kinar dan membawanya ke Rahma. Rahma yang belum pernah bertemu cucunya, percaya saja. Dengan penuh kasih sayang Rahma merawat Kinar palsu hingga besar. Sementara Kinar asli terdampar di hutan dan tumbuh besar di tengah sekelompok orang utan. 18 tahun kemudian, Kinar asli tumbuh menjadi gadis yang cantik, lincah namun berperangai liar dan bertingkah seperti monyet. Suatu hari, Kinar asli tak sengaja menyelamatkan nyawa Fadly, pengusaha sukses yang tengah mencari lokasi batu bara. Fadly merasa berhutang budi, lantas menamai Kinar asli sebagai Fathiyah, artinya sang penyelamat.

Fadly membawa Fathiyah tinggal bersama keluarganya. Pada saat yang sama istri Fadly kembali dari luar negeri. Dia ternyata Maya, ibu kandung Kinar! Dulu saat kecelakaan terjadi, Maya rupanya terlempar keluar dan selamat. Ia sempat berusaha mencari tahu keberadaan Ramlan dan putri mereka namun kabar yang diterimanya justru keduanya tewas. Maya yang syok dan sedih takut disalahkan, mengurungkan niatnya menemui Rahma. Ia lalu ke luar negeri dan menikah lagi dengan Fadly, duda satu anak.

Maya mau pun Fathiyah tak saling menyadari mereka sebetulnya ibu-anak. Maya yang masih trauma dengan kecelakaan di hutan, selalu menghindari Fathiyah. Sebaliknya Fathiyah yang merindukan sosok ibu, berusaha dekat dengan Maya. Akibatnya, Maya sering memarahi dan menimpakan kekesalannya pada Fathiyah. Selain Maya, Fathiyah terlibat konflik dengan putra tiri Maya, Fathan. Fathan tak suka Fathiyah yang liar, ceroboh dan seringkali bikin onar. Dari saling benci, keduanya akhirnya jatuh cinta. Namun Fathiyah mesti bersaing dengan gadis lain yang juga mencintai Fathan, Kinar palsu! Kinar palsu yang tumbuh jadi gadis lembut dan perasa, jatuh hati pada pandangan pertama kepada Fathan. Meski sama-sama mencintai Fathan, Fathiyah dan Kinar palsu justru bersahabat dekat dan saling mengasihi satu sama lain.

Bagaimana kisah selanjutnya? Akankah rahasia belasan tahun yang dipendam rapat Hasan dan Lastri akan terbongkar? Dan kalau Rahma tahu Fathiyah cucu aslinya, bagaimana ia bertindak? Lalu akankah Maya menyadari gadis yang selama ini selalu jadi bulan-bulanan kekesalannya adalah buah hatinya sendiri? Bagaimana kisah cinta Fathiyah-Fathan-Kinar? Saksikan kepolosan Fathiyah yang mengundang tawa dan kisah cinta yang mengharu-biru dalam Dia Anakku!

Sumber: http://www.mdentertainment.net/

hehe.. later aku update sal sinetron2 yg laen k.. hahahah

JusT WatcH TV...

hallo there....

aktiviti seharian just online + makn + tidur + tengok tv...

bosan nya.. bila la mo jalan nie...

em,, imudah2an besok2 dpt la pegi mn2...

em...

post kali nie nak si tau aktiviti petang smpai malam..

1st... jam 18.00 WIB, aku nonton nieh, "DIA ANAKKU"...



2nd.. jam 19.00 WIB aku nonton nieh, "NADA CINTA"...




3rd.. jam 20.00 WIB aku nonton nieh, "CINTA FITRI"..



4rd.. jam 21.00 WIB aku nonton nieh, "ANTARA CINTA & DUSTA"...




begitulah aktiviti seharian aku selama cuti nieh...

hahaha...

kaki SINETRON btul la aku nieh...

dah ndak tau mo buat apa sudah.. tengok tv ja la..

later aku kasi inti stiap sinetron nie ya..

hehe..

ok lah..

later aku update g ar...

daaaa....

Saturday, January 29, 2011

LiNe TeNeT KuReNg BaEk...


Assalamualaikum semua...

Niat ku untuk post lebih panjang terbantut dek karna line internet yg kurang baek...

so, kalian layan lah lagu latest ungu-dirimu satu.. or only you..

i wanna post tentang mcD..

terlihat iklan prosperity burger, teringin sngt mo makan...


memandangkan prosperity burger ini hanya ada di kala raya cina...

so, kena cepat2 pergi mcD b4 promotion end.. hihihihih....

wah... bila la mo jalan nie ar... em.. insya Allah minggu dpn kali..

hua3... yummy.... LOL...

ddaaaaa...........




Friday, January 28, 2011

Hurry! Click on this link & you could be the lucky ones to drink your cup of #MiloFuzeJamPack while playing with your spanking new iPad!

Hurry! Click on this link & you could be the lucky ones to drink your cup of #MiloFuzeJamPack while playing with your spanking new iPad!

I ToT ToDaY iS ThUrSdAy



assalamualaikum...


salam hari jumaat..

yg lelaki2 nie ada pergi solat jumaat ka..??

hehe...


aku n kwn aku nash ingat hari ini hari khamis..

serius kita ingt hr nie hr khamis..

bla... bla... bla...


then smlm aku lmbt tdr g, subuh baru tidur..

td pagi abg nash call dia, bla, bla, bla, then abg dia mo stopkan calling dgn
alasan mo solat jumaat..

c nash yg terpinga2 pon ketuk2 pintu bilik aku sambil teriak2

"marul!!,bangun kaw, hari jumaat nie hari..".. ces! kacau org tidur jak.. aku pon bangun dgn
malasnya.. tp aku terus dgn muka blank2, tanya dia, betul ka nie hari jumaat..??"

hurf..

aku yg masih malas2 terus gi baring2 di biliknya...

then, mandi.. pas 2 kami cepat2 gi masjid...

lepas dr solat jumaat, kami singgah jap rumah dorang cewe2 bara iii..

ambil tanaman peliharaan c yan.. later aku kasi tingu pic tanaman c yan tuh...

then, kami pi makan la makanan yg di masak sendiri.. jimat bnyk law msak sendiri..

hari2 kenyang.. hahaha.. "kurus" la aku nda lama...

ok lah.. later i will update more about tanaman yan tuh..

dddaaaa.......... ^^,


formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/maruljaafar

WhaT ThE HelL wit Fb...??


....hye all....

...kenapa sekarang fb palui2 ar..??

...notification slalu lambat, kadang langsung teda.. hurf..

...wht the hel la skrg fb nieh...

..kin panas...

...kalau dulu langung cepat jak...

...skrg, mcm bermasalah gila...

..lg 1, td baru kawan aku tegur, dia bilang prof pic aku laen..

...aku ckp apa yg laen..?? 2 gmbr nephew aku lah...

bukan dia bilang.. PP aku tuh gmbr apa entah...

...sot...

...fb,, y ar u so suck..??

...so, aku akan berpindah ke formspring le jawapnya...

..or, kalian ada suggestion laen apa??

..just tell me k... let me know..

..sharing is caring.. hahaha.. tak gitu..?

..nieh, aku dapat screenshot dr eyoi, dia yg..

..inform aku sal benda tuh.. thanks yoi, ur my fren.. heheh ^^..




..bangga seh eyoi.. hehe..

...then aku tkr PP ngan pic laen...

...dah normal blk dah...

..mati2 aku pkir fb aku kena hack..

..skrg ramai kwn2 aku fb dorang kena hack,,

..salah sorangnya adalah henry.. hurf.. apakah motif utama dorang hack fb org...??

..buang tebiat je kan..?? teda kerja, cari kerja yg tiada faedah..

..bgs gi buat amal jariah tmpt2 anak2 yatim, pesantren ka, pegi tingkatkan..

..ilmu agama, dapat juga pahala.. kan2..?? erm..

..k lah.. later i willl update more.. hehehhe

...daaa....... sampai ketemu yaa...

^^

~dont forget to click my nuffnung~
anda akan hensem/cantek selamanya..








Thursday, January 27, 2011

aDa OrG BhGiA...^^

hye All...

pagi nie aku nak post tentang kakak aku nieh hazirah...

family pangil kakak aku nie dengan pangilan "iyah"..

hehe.. so, aku pangil kakak aku nie denga kak iyah..

hehe.. nak story abot dia la skrg nie.. hehe

hari tue aku tengok status fb nie mcm nie...



haha.. mcm laen ja kan nie status.... em.. tapi aku abaikan ja lah..

malas nak coment or like.. biar kwn2 dia jak la yg coment or like..

hehe.. skali aku log in la fb kemarin,

ada kuar nama dia kat TOP NEWS... hehe

dan TOP NEWS 2 laen dr pada yg laen taw...

nampaknya ada orang tengah bahgia la skrg... ceawah..

dlm hati ada taman ka kak iyah..??

hahhah... mantap dowh... ^^,

nie aku screenshot lg sal benda tuh...



hehe.. manTOP dowh skrg kak iyah.. hehe... k lah.. mls nak taip pnjg2 dah..

this pic spesel tuk kak iyah yg tengah hangat bercinta...



ok lah.. later i will update more...

dddddaaaaaaaaaaaaaaaa............